حجت الاسلام حمیدرضا غریب رضا در مصاحبه با خبرگزاری حوزه، با اشاره به جنایت اخیر در مصر و به شهادت رساندن شیخ شحاته و همراهانش گفت: انتشار فیلم این جنایت و بازتاب هایی که صورت گرفت، یادآور آن جمله امام خمینی است که فرمود: "بکشید ما را، ملت ما بیدارتر می شود." ویژگی خون شهید آن است که موجب بیداری می شود، به ویژه آنکه با مظلومیت به شهادت رسیده باشد.
* مردم با حقیقت این جریان تندرو آشنا شدند
وی ادامه داد: هنگامی که مردم دنیا عمق این جنایت و مظلومیت را مشاهده می کنند، به دلیل فطرت های پاکی که وجود دارد، متوجه افرادی می شوند که دشمن انسانیت هستند و در امت اسلام فتنه انگیزی می کنند. تکفیری ها با این جنایت، ماهیت خویش را بیش از پیش به نمایش گذاشتند و مردم با حقیقت این جریان تندرو آشنا شدند.
حجت الاسلام غریب رضا با اشاره به تاخت و تاز تبلیغی و اجتماعی این طیف در دو سال اخیر در کشورهای مختلف از جمله مصر گفت: با این جنایت، نوعی بیداری و انزجار عمومی نسبت به این جریان تندرو و تکفیری شکل گرفته است. مردم دنیا فهمیدند که این ستم ها و ظلم ها از سوی یک جریان فکری انحرافی است که هیچ احترامی برای جان و مال انسان ها قائل نیست و افراد را به بهانه تفاوت در دیدگاه، تکفیر می کنند.
* الازهر، مسئولیت خود را بپذیرد
وی به نقش الازهر در این زمینه اشاره و تصریح کرد: ما به شدت از شیخ الازهر گله داریم که چرا اجازه دادند جریان معتدل که در الازهر وجود داشت، تحت تاثیر سلفی ها قرار بگیرد؟ اگر شیخ الازهر، جریانات تندرو را نقد می کرد، امروز شاهد جولان خطبای تندرو وهابی در مصر نبودیم.
این مبلغ فعال در عرصه بین الملل یادآور شد: پیش از این، الازهر سد بزرگی در برابر تندروها بود، اما اخیرا برای حفظ مقام خود و برخی زد و بندها با عربستان، مشیخة الازهر با وهابی ها همکاری داشته است و همین امر موجب شد تا آنها قدرت بگیرند و امروز الازهر باید مسئولیت خود را در برابر چنین جنایت هایی بپذیرد.
* حکومت مصر، شیعیان را قربانی یک معامله سیاسی نکند
وی با اشاره به نقش حاکمیت مصر در این جنایت گفت: حاکمیت مصر، علیرغم آنکه از نظر سیاسی تحت فشار سلفی هاست، ولی برای جلب رضایت آنها جلوی اینها را نگرفت و در این جنایت نیز همگان مشاهده کردند که نیروهای امنیتی هیچ اقدامی از خود بروز ندادند.
حجت الاسلام غریب رضا خاطر نشان کرد: بیانیه مرسی و ریاست جمهوری مصر در قبال این جنایت، یک اقدام منفعلانه بود که پس از جریحه دار شدن افکار عمومی صورت گرفت وگرنه در سخنرانی قبلی خود که به مساله سوریه اشاره کرده بود، بسیار تند و تحریک کننده سخن گفته بود. حاکمیت مصر نباید شیعیان را قربانی جلب رضایت سلفی ها کند. این درست نیست که حاکمیت مصر برای کاهش فشار سیاسی روی خودش و جلب نظر یک جریان، بر سر بخشی از مردم و شهروندان خودش، معامله سیاسی کند زیرا شیعیان مصر، قبل از هر چیز شهروند آن کشور به حساب می آیند و باید از حقوق اولیه به خصوص تامین امنیت برخوردار باشند.
* مصر، به قانون اساسی خود احترام بگذارد
وی ادامه داد: تا زمانی که یک شهروند، جرمی را مرتکب نشده، حاکمیت موظف است حقوق او را تامین کند و اگر جرمی هم مرتکب شد، باید در دادگاه های صالحه به جرمش رسیدگی شود نه اینکه اینگونه جرم و جنایت به راه بیندازند، ضمن آنکه اینها جرمی مرتکب نشده بودند و یک برنامه مذهبی را در یک فضای بسته برگزار کرده بودند. آزادی اعتقادی که در قانون اساسی قدیم و جدید مصر به آن تصریح شده است، شامل اینها هم می شود. حکومت باید عبرت بگیرد و در موراد بعدی، حفظ امنیت را در دستور کار خود قرار بدهد.
* محکومیت و صدور بیانیه کافی نیست
مدیر موسسه گفتگوی دینی برخورد جدی با عاملان این جنایت را ضروری خواند و اظهار داشت: صدور بیانیه از سوری الازهر و حاکمیت مصر و یا دستگیر کردن فردی که نظاره گر این جنایت بوده، کافی نیست بلکه باید سراغ مسببین اصلی این جنایت یعنی صاحبان گفتمان تند و افراطی رفت و این آب گل آلود را از سرچشمه بست.
وی برداشته شدن فشار مذهبی از شیعیان مصر را خواستار شد و بیان داشت: شیعیان باید مطالبات خود در زمینه حقوق بشر را بالا ببرند و از شرایطی که به وجود آمده است، بهره برداری صحیح و به موقع داشته باشند. زیرا آنها هم مانند سایر شهروندان از حقوقی برخوردارند که باید مطالبه شود. تکفیری ها برای هیچ کس غیر از خودشان هیچ حقی قائل نیستند و پیش از این نیز، به گروهی از قبطی های مصر حمله کرده بودند. باید مجامع حقوق بشری نسبت به این اقلیت شیعی در مصر حساس شوند و مراکز موجود در سایر کشورها نیز صدای خود را در دفاع از آنها بلند کنند.
* اتهام مدّ شیعی به ایران، واهی و سخیف است
حجت الاسلام غریب رضا با اشاره به برخی تهمت ها مبنی بر ترویج شیعه در مصر گفت: اتهام مد شیعی که بعضا به جمهوری اسلامی می زنند، واهی و سخیف است چون نه در دوران حسنی مبارک نه بعد از آن، ما از ابزار سیاسی و مالی برای این امر برخوردار نبودیم و این مساله، به هیچ وجه جزء سیاست های جمهوری اسلامی نیست و اساسا شیعه نیازی به ترویج ندارد.
وی ادامه داد: حکومت مصر برود و از تمام افرادی که به تشیع گرویده اند تحقیق کند و ببیند که آیا اینها به واسطه کشور یا نهاد خاصی شیعه شده اند؟! یا اینکه تشیع شان به واسطه آشنایی با منطق این مکتب بوده است؟
مدیر موسسه گفتگوی دینی گفت: امروز فضای باز اطلاعاتی در جهان وجود دارد و کسی نمی تواند گردش اطلاعات را محدود کند. جوانان و نخبگان با استفاده از منابع مطالعاتی و رسانه ای، تحقیق می کنند و پی به حقانیت مکتب اهل بیت علیهم السلام می برند و کسی نمی تواند جلوی این آگاهی عمومی را بگیرد.
نظر شما